Qui som?

IMG-20140606-WA0004

Gaudir de la música a Barcelona i al Fort Pienc no és una tasca fàcil. El jovent que estimem la música som un sector amb grans dificultats i poques facilitats per a desenvolupar la nostra tasca. Hi ha una greu manca d’espais accessibles on poder assajar de forma assequible i els equipament públics són ineficients. Sovint paguem uns preus desorbitats per assajar en bucs d’assaig en males condicions. També tenim moltes dificultats per a fer concerts i sovint acabem pagant per a fer-los. Quantes vegades hem hagut d’acceptar que s’enriqueixin els empresaris gràcies als nostres concerts i al nostre treball? Masses. Vivim en una ciutat on se’ns exclou de gaudir musicalment de les nostres places i carrers i se’ns obliga a tancar la nostra música en sales privades. Entenem que la nostra feina és un dels pilars de la cultura popular d’aquest poble i el jovent no tenim perquè patir aquest menyspreu constant. Fruit de l’autoorganització i amb la voluntat de solucionar aquests problemes comuns neix la Coordinadora Jove de Música del Fort Pienc.

El nostre objectiu és fer pinya com a músics i joves al barri i tenir un espai de trobada i coordinació, de coneixença entre nosaltres i de poder treballar la nostra problemàtica comuna de forma conjunta. A l’hora, creiem que la precarietat en el nostre sector està molt relacionada amb els atacs i les retallades que està patint l’ESMUC, única escola superior de música pública que es troba al barri.

La Coordinadora Jove de Música del Fort Pienc també vol ser un espai de creació, un espai on desenvolupar les nostres inquietuds musicals, on poder gaudir i compartir la música en totes les seves vessant. Per això fugim d’entendre la música com una mercaderia més al servei de l’oci consumista i del capital. Volem una música viva i arrelada al nostre barri i per això la Coordinadora també farem tallers, classes, actes diversos, etc, per dinamitzar musicalment el Fort Pienc.

Hem pres l’humil decisió de no retrocedir i volem un Fort Pienc dels joves i pels joves. Comptem amb el suport de les entitats que formen el moviment juvenil del Fort Pienc, que ens ajudaran en tot allò que faci falta, per poder resoldre i gaudir plenament de la música sense restriccions, censures ni traves econòmiques.

Us demanem al mateix temps que feu tan extensible com sigui possible aquesta convocatòria, no només a grups de música, també a colles de cultura popular, cantautores i qualsevol jove del barri o de qualsevol lloc que vulgui participar-hi que comparteixi les nostres problemàtiques i inquietuds. Volem fer palès que aquesta iniciativa no serà possible sense la vostra implicació, que necessitem el suport i la participació de tots i totes per fer-ho possible.

Octaveta Manifest V2

Musicalitzem el Fort Pienc,

Construïm l’Ampli!

Coordinadora Jove de Música del Fort Pienc – L’Ampli

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s