Prendre l’escenari: Un documental sobre presències i absències de les dones en la música alternativa

 

Quantes vegades veiem dones en els escenaris dels circuits musicals? La presència femenina a la música alternativa segueix sense estar suficientment normalitzada. Les escenes alternatives tenen unes pràctiques i uns valors que permeten que les dones s’expressin amb llibertat i comoditat. Però la veritat és que persisteixen algunes actituds patriarcals, de vegades obertament masclistes, altres més subtils, i en altres casos invisibles.

A través de més de vint entrevistes, ens endinsem en la participació musical de dones que trenquen amb els rols tradicionals que la societat i la música havia reservat per a elles. Dones que han obert camins, s’han consolidat i han defensat les seves posicions, han batallat contra els estereotips i actituds patriarcals, i que estan presents amb tota naturalitat en els espais musicals.

Quines barreres tenen les dones en les escenes musicals alternatives? Hi ha sexisme en les escenes musicals que aparentment no són sexistes? Quines estratègies permeten anar transformant tot això? És positiu destacar que un grup està format per dones? Hi ha dones però, estan presents activament? Les vivències personals i reflexions d’aquestes noies compromeses amb la música ens mostren la passió vital per aquest mitjà d’expressió que impregna completament les seves vides.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s